CSC splitst op

© iStock

Computer Sciences Corporation, beter gekend als CSC, gaat tegen eind dit jaar verder als twee bedrijven.

Naast het bedrijf dat de huidige commerciële IT-diensten levert, komen alle activiteiten voor de Amerikaanse overheid (inclusief defensie) in een aparte onderneming terecht. Volgens CSC ceo Mike Lawrie moet dat zorgen voor meer groei:

“CSC begon zijn ommekeer drie jaar geleden. Die ommekeer heeft sterke vooruitgang geboekt en onze focus ligt nu bij leiderschap en groei op lange termijn. De beste manier om die transformatie te versnellen is door het bedrijf in twee ondernemingen op te splitsen, elk uniek gepositioneerd om de markt te leiden door te focussen op de noden van klanten.”

CSC speelde volgens Reuters enkele jaren geleden al met plannen om zichzelf te verkopen. De bedoeling is dat de scheiding in de loop van het vierde kwartaal is afgerond. Daarna zal de overheidspoot bestaan uit 14.000 mensen, goed voor een omzet van 4,1 miljard dollar. Het bedrijf dat de commerciëlere klanten bedient zal 51.000 mensen tellen, met 34 delivery centers wereldwijd. Goed voor een omzet van 8.1 miljard dollar.

De splitsing van CSC zal geen gevolgen hebben voor de Belgische vestiging of haar 500 werknemers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content