CSU München wil van Linux af

. © AG

De stad München baarde opzien, door alle ambtenaren te voorzien van systemen waar op gebruik werd gemaakt van Linux. Open source zou veel beter werken dan Windows en het zou bovendien veel licentiekosten besparen, zo meldt nieuwssite Heise.de.

Het project lijkt nu ten dode opgeschreven, omdat de CSU-fractie in de gemeenteraad er fel tegen protesteert. ‘Het wordt tijd dat de hardware waarmee we werken geschikt wordt gemaakt voor alledaags gebruik’, zo briest de partij. Daarmee wordt bedoeld: ‘zet er gewoon Windows op in plaats van een systeem waar soms nauwelijks mee te werken valt’.

De pc’s in München werken met het besturingssysteem Linux, een open source variant die speciaal voor de gemeente is ontwikkeld. Sinds medio vorig jaar wordt dit systeem voorgeïnstalleerd op alle nieuwe pc’s voor de volksvertegenwoordigers.

‘Mensen kunnen daarmee niet uit de voeten’, aldus de christen-sociale partij. ‘Wij stellen voor dat de apparatuur wordt nabewerkt, wat wil zeggen dat er Windows opgezet wordt in combinatie met Office. De medewerkers kunnen dan tenminste goed hun werk doen en ook makkelijk bestanden uitwisselen met derden.’

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content