Cyberaanval bij Rabobank opgeëist

De branden in het Nederlandse hoofdkantoor van de Rabobank en een cyberaanval op de website …

De branden in het Nederlandse hoofdkantoor van de Rabobank en een cyberaanval op de website van de bank zijn opgeëist door een groep die zich Conspiracy Cells of Fire noemt.

Dat staat te lezen op de website voor linkse activisten Indymedia. De Nederlandse politie neemt het bericht serieus, liet een woordvoerder weten. De groep schrijft in juni en oktober vorig jaar en in februari dit jaar de Rabotoren aan de Croeselaan in Utrecht in brand te hebben gestoken. Ook zouden de activisten de website van de bank het afgelopen weekend hebben platgelegd.

De groep heeft het op Indymedia over “de fascisten van de Rabobank”, die zouden investeren in de wapenindustrie in onder meer Egypte, Griekenland, Israël, Libië en Algerije. Conspiracy Cells of Fire houdt de bank verantwoordelijk voor duizenden doden.

De Rabobank is niet rechtstreeks door de groepering benaderd, maar werd door journalisten op de verklaring op internet gewezen. De groepering is volledig onbekend bij de bank, zei een woordvoerster. Hoe serieus zij de verklaring neemt, wilde zij niet zeggen. Dat is een zaak voor de politie, aldus de Rabobank.

De anarchistische organisatie liet afgelopen najaar veelvuldig van zich horen door bompakketjes te sturen naar ambassades in Athene en Europese regeringsleiders. De verklaring op de website Indymedia is ondertekend door de Nederlandse cel van deze groepering.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content