Daar is Apple’s slimme horloge, de Apple Watch

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple’s slimme horloge heet niet de iWatch, wel de Apple Watch. Het gadget komt begin volgend jaar beschikbaar in twee formaten en drie behuizingen en wordt voorzien van een hele rits verschillende bandjes.

Nadat Apple twee nieuwe iPhones had voorgesteld, introduceerde CEO Tim Cook ‘de eerste nieuwe Apple-productcategorie sinds de komst van de iPad in 2010’: de Apple Watch. Dit horloge kan in verbinding gebracht worden met de iPhone 5 en alle latere modellen.


De Apple Watch – die beschikt over een scherm van saffierglas – is er in twee formaten (een ‘small’ van 38 mm en een iets groter model van 42mm) en drie verschillende behuizingen, waaronder 18 karaats goud. Daarnaast zijn er horlogebandjes verkrijgbaar in een hele rist kleuren.


Het slimme horloge kan, naast communiceren en navigeren, vooral dienst doen als hulpmiddel voor tijdens het sporten. Zo beschikt de Apple Watch over een hartslagmeter en andere sensoren en apps om lichaamsfuncties bij te houden.
Het gadget heeft een aanraakscherm en laat zich bedienen door een tandwieltje aan de zijkant, door Apple ’the digital crown’ gedoopt. Druk je het knopje in, dan komt je op het thuisscherm terecht. Draai je eraan, dan kan je scrollen door lijsten en in- en uitzoomen.

Het horloge komt begin volgend jaar uit voor een prijs die start vanaf 349 dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content