Data Flow doet eerste overname

Het Leuvense it-dienstenbedrijf Data Flow Consultancy koopt een webontwikkelingpoot met de overname van het Antwerpse Edarta Web Consultancy.

Het Leuvense it-dienstenbedrijf Data Flow Consultancy koopt een webontwikkelingpoot met de overname van het Antwerpse Edarta Web Consultancy.

Het overgenomen Edarta Web Consultancy is een bedrijf uit Wilrijk met 10 werknemers. Managing director Jimmy Houtput van Data Flow ziet twee belangrijke argumenten voor zijn eerste overname. “Een eerste is de uitbreiding van de competenties. Edarta is gespecialiseerd in webontwikkeling met gebruik van opensourcetechnologieën. Data Flow gelooft in de toekomst hiervan en wil binnen de software ontwikkeling, naast .NET en Java, een actieve focus leggen op open source. Een tweede doelstelling is om een grotere projectcultuur te kunnen integreren binnen Data Flow. Dat houdt in dat we actiever op zoek gaan naar fixed price projecten of insourcing van opdrachten. Ook hier is een rol weggelegd voor de open source technologie.”

De overname wordt gefinancierd uit eigen middelen. Het bedrijf draaide in 2007 een omzet van 12 miljoen euro. In de eerste 6 maanden van dit jaar lag de omzet al op 9,7 miljoen euro, 90 procent hoger dan vorig jaar. Voor het volledige boekjaar mikt het Leuvense bedrijf op een omzet van 19 miljoen euro. Er werken vandaag zo’n 270 mensen.

“Bijkomende acquisities worden in de toekomst niet uitgesloten”, aldus nog Houtput in het persbericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content