Data Flow overgenomen door Ausy

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Leuvense it-dienstenbedrijf Data Flow Consultancy komt in handen van de Franse beursgenoteerde ict-dienstengroep Ausy.

Het Leuvense it-dienstenbedrijf Data Flow Consultancy komt in handen van de Franse beursgenoteerde ict-dienstengroep Ausy.

Niet dat het de oorspronkelijke bedoeling van Data Flow-oprichters Jimmy Houtput en Wim Maes was om overgenomen te worden. Het bedrijf maakte in het verleden meermaals gewag van ambitieuze overnameplannen. Maar de doelstellingen blijven min of meer dezelfde: verder groeien en geografisch uitbreiden. “In onze zoektocht naar geschikte overnamedoelwitten zijn we ook op Ausy gestoten, omdat die groep ook in zuiden van het land actief was”, vertelt Houtput. “Uit gesprekken bleek onze gemeenschappelijke visie en zo is de samenwerking (lees: deze overname door Ausy) ontstaan.”

Een overnameprijs wilt Houtput niet kwijt. Hij en Maes blijven Data Flow in ons land leiden.

Ausy is een Frans beursgenoteerd ict-bedrijf dat momenteel 1800 medewerkers in huis heeft, verdeeld over 14 vestigingen in Frankrijk en een kantoor in België (Brussel) en één in Luxemburg. Door de overname versterkt de Ausy Group zich enorm in België. Met de kleine 300 mensen van Data Flow in Leuven en Turnhout en een Data Flow-omzet van ongeveer 21 miljoen euro in 2008 meegeteld, groeit Ausy in ons land uit tot een bedrijf met meer dan 370 technische consultants en een omzet van ruim 30 miljoen euro.

Als het aan Jimmy Houtput ligt “blijft iedereen” van Data Flow. “We zien dit als een groeiproject. Ontslagen komen er niet. Aanvankelijk gaan we ook niet veel merken van de overname, behalve dan dat we ondersteund worden door een veel sterkere partij. Uiteindelijk zou de overname voor Data Flow een verbreding op alle vlak moeten betekenen, qua technische competenties (Ausy is onder meer gespecialiseerd in PHP en Oracle), qua service, qua volume, …”

En de geografische uitbreiding is nog steeds niet begraven. “Uitbreiding naar Nederland is zelfs een prioriteit. We gaan actief op zoek naar overnames.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content