Data News Awards 2015: dit zijn de winnaars

Data News Awards 2015 © .
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Microsoft is de grote winnaar van de Data News Awards 2015. Het bedrijf van Satya Nadella en co. wist twee felbegeerde awards in de wacht te slepen. Tel je Sunrise (de start-up van de Belg Jeremy Le Van die onlangs werd overgenomen door MS) er bij, klokt de teller af op drie.

Met voor het eerst meer dan 1.000 gasten was het gala van de Data News Awards for Excellence in Tour&Taxi (Brussel) opnieuw hét hoogtepunt van het jaar voor de Belgische ict-wereld.

Naar goede gewoonte bekroont Data News op dat event ondernemingen die zich onderscheiden hebben op het vlak van customer support, innovatie, impact op de markt, reputatie en lokale verankering binnen het bedrijfssegment.

Jullie, beste lezers, stemden via de website op jullie favoriete ondernemingen en brachten de lijst terug tot een top-3 in elke categorie. Een professionele jury bepaalde de uiteindelijke winnaar.

De 13de award, de ICT Personality of the Year (dit jaar Jurgen Ingels van SmartFin Capital), wordt traditioneel door de redactie toegekend. In die categorie was de stemming alvast unaniem.

Onze jury voor de andere 12 awards bestaat uit de CIO of the Year, voorzitters van gebruikersgroepen en prominente figuren uit de Belgische ict-biotoop (zie lager).

Op 20 april vond in het Brussels Media Center de jurybijeenkomst plaats, wat zoals steeds gepaard ging met stevige discussies: lang niet ieder jurylid was het eens met de top-3 zoals die naar voor kwam uit de voting… Dit jaar hebben we trouwens een nieuwe voorzitter: Peter Hinssen geeft de fakkel door aan Stijn Viaene.

De juryleden voor de Data News Awards zijn: Stijn Viaene (juryvoorzitter, Vlerick), Bart Becks (voorzitter iMinds), Kristof Van der Stadt (hoofdredacteur Data News), Baudouin Corluy (general manager Agoria ICT), Jan Deprest (voorzitter Fedict), Jan De Schepper (voorzitter ADM), Sabine Everaet (voorzitter CIOnet), Peter Hinssen (ceo Across Technology), Danielle Jacobs (voorzitter Beltug), Tony Mary (TM Consulting), Jacques Vandenbulcke (voorzitter SAI), Freddy Van den Wyngaert (voorzitter CIO Forum), Benoît Hucq (voorzitter AWT), Frank Robben (gm Kruispuntbank), Erik Cuypers (voorzitter MIT Club), Daniel Van den Hove (voorzitter CIO-Club), Veerle Lozie (CIO of the Year 2014) en Marc Senterre (voorzitter DSIF).

And the winners are…

ICT Personality of the Year

Jurgen Ingels

Customer Satisfaction

Cegeka

Runners-up: Dimension Data, RealDolmen

Cloud Services

Microsoft

Runners-up: Dropbox, Google

Big Data Solution

IBM

Runners-up: EMC, SAP

Mobile Innovator

Apple

Runners-up: Google, Microsoft

Enterprise Collaborative Solution

Microsoft

Runners-up: Google, LinkedIn

HR Solution

SD Worx

Runners-up: Acerta, Harvey Nash

Outsourcing Services

Tata Consultancy Services

Runners-up: Cegeka, Dimension Data

Telecom Services

Proximus

Runners-up: Mobistar, Telenet

Belgian Company

Delaware Consulting

Runners-up: Cegeka, RealDolmen

Start-up Company

Sunrise

Runners-up: Doccle, MyShopi

Storage Solution

EMC

Runners-up: HP, Microsoft

Security Solution

Cisco

Runners-up: Microsoft, Symantec

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content