Redactie Data News

Data News in 2015: naar een maandblad met een sterkere focus op online

Data News verschijnt vanaf 2015 maandelijks. We brengen u het ict-nieuws voortaan met een kleiner team, maar met dezelfde passie als voordien.

Eén en ander wil zeggen dat u elke maand, met uitzondering van de zomer- en de wintervakantie, kan rekenen op een extra dikke papieren editie van uw favoriete ict-magazine. In onze printnummers focussen we telkens op een centraal thema, aangevuld met de vertrouwde rubrieken én met enkele nieuwe secties. U zit op de eerste rij wanneer ons eerste nummer verschijnt op 6 februari.

Online krijgt u van ons een ruimere mix van nieuws, tests, columns en achtergrondartikels. Onze website wordt meer dan ooit dé plaats waar u het ict-nieuws, zowel zakelijk als populair, gratis kan lezen en waar u regelmatig ook langere en diepgaande stukken kan meepikken.

Overigens verwachten we u ook in 2015 op onze (netwerk)events (‘She Goes ICT’, de ‘Data News Awards’, de ‘CIO of the Year’-verkiezing, …). Wij zien u daar terug en rekenen net als de voorbije jaren op uw aanstekelijk enthousiasme.

De realiteit is wat ze is. Onze redactie gaat van zeven naar vier journalisten, en dat is gemakkelijk noch prettig. Zoals bij elk journalistiek medium ziet ook Data News de advertentie-inkomsten uit de print dalen, en dan moet er helaas worden ingegrepen.

Wat overblijft is een redactie van twintigers en dertigers die samen toch ook al meer dan 35 jaar actief zijn als journalist, en al bijna twintig jaar voor Data News werken. Enthousiaste mensen die met passie de sector volgen en u informeren op een manier die er toe doet. Wat dit team absoluut wil, is met content komen die de kwaliteit heeft die u van Data News verwacht.

Tot slot willen we namens de redactie onze oprechte dank uitdrukken voor onze ex-collega’s Marc Husquinet, Guy Kindermans en hoofdredacteur Luc Blyaert. Zij maakten jarenlang deel uit van de harde kern van Data News. Door hun vertrek verliezen we niet enkel een pak ervaring, we moeten ook afscheid nemen van fijne collega’s, met wie we mooie momenten hebben beleefd. Heren, bedankt voor jullie inzet en passie. Het was een plezier om met jullie samen te werken.

De redactie van Data News wenst u prettige feestdagen en een spetterend, positief 2015.

Frederik Tibau

Kristof Van der Stadt

Michael Ilegems

Pieterjan Van Leemputten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content