Data stad Aalst vindt onderdak bij Xylos

Systeemintegrator Xylos mag bij de stad Aalst twee redundante datacenters bouwen. Daarmee wordt de laatste fase ingezet in een grootschalige vernieuwing van de it-infrastructuur.

Systeemintegrator Xylos mag bij de stad Aalst twee redundante datacenters bouwen. Daarmee wordt de laatste fase ingezet in een grootschalige vernieuwing van de it-infrastructuur.

Jaren geleden legde Fabricom al een glasvezelnet aan dat de belangrijkste diensten van de stad – die verspreid liggen over 30 locaties – met elkaar verbindt. In een volgende fase werd de switching en de security aangepakt, en nu zijn dus de datacenters aan de beurt. Die moeten alle data herbergen van de verschillende stadsdiensten, uitgezonderd het ocmw en de politie.

In de aanbestedingsprocedure werden van de 11 kandidatuurstellingen er vier weerhouden: Cevi, Dell, Econocom en Xylos. In september 2008 (!) werd RealDolmen alsnog toegevoegd. Uiteindelijk bundelden Cevi en Dell de krachten, en viel Econocom af.

Na een verdere selectieprocedure haalde Xylos het contract binnen: goed voor in totaal 1,2 miljoen euro verspreid over vijf jaar. Volgens Kurt Schelfhout, it-verantwoordelijke bij de stad Aalst, bleek de door Xylos voorgestelde totaaloplossing economisch het meest voordelig en het meest kwalitatief. De hardware (servers en SAN-apparatuur) wordt door HP geleverd. In de derde week van maart start de eigenlijke implementatie. Voor de zomervakantie moet alles up & running zijn.

Het dossier liep overigens om verscheidene redenen flink wat vertraging op. Zo werd de procedure al eens helemaal stilgelegd omdat de lokale politiek alsnog beslist had om dan toch geen camerabewaking in het lastenboek te zetten. Nadien betwiste Dell ook nog eens de gunning van het contract aan Xylos , wat opnieuw voor zes maanden vertraging zorgde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content