Data van 24 miljoen Zappos.com-klanten in handen van hackers

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

E-commercereus Zappos.com, eigendom van Amazon, ligt al bijna een dag stil na een aanval op de database met gegevens van 24 miljoen klanten. Dat blijkt uit een interne e-mail van het bedrijf. Zappos.com is een erg succesvolle online kledingwinkel, die in 2009 overgenomen werd door Amazon. Sinds gisterenmiddag is de site onbereikbaar. In een e-mail aan z’n medewerkers meldt ceo Tony Hsieh dat hackers zijn binnengeraakt in de interne systemen van het bedrijf en dat het bedrijf de zaak nu samen bekijkt met de politie. Het is niet geheel duidelijk of de hackers persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, thuis- en facturatieadres, telefoonnummer, geëncrypteerd beeld van het wachtwoord, …) van de 24 miljoen klanten hebben kunnen bemachtigen.

E-commercereus Zappos.com, eigendom van Amazon, ligt al bijna een dag stil na een aanval op de database met gegevens van 24 miljoen klanten.

Dat blijkt uit een interne e-mail van het bedrijf. Zappos.com is een erg succesvolle online kledingwinkel, die in 2009 overgenomen werd door Amazon. Sinds gisterenmiddag is de site onbereikbaar. In een e-mail aan z’n medewerkers meldt ceo Tony Hsieh dat hackers zijn binnengeraakt in de interne systemen van het bedrijf en dat het bedrijf de zaak nu samen bekijkt met de politie.

Het is niet geheel duidelijk of de hackers persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, thuis- en facturatieadres, telefoonnummer, geëncrypteerd beeld van het wachtwoord, …) van de 24 miljoen klanten hebben kunnen bemachtigen. In elk geval zouden ze geen toegang gekregen hebben tot kredietkaart- en betalingsdata, benadrukt de ceo, doch mogelijk wel de laatste vier cijfers van het nummer op de kredietkaarten van klanten. Uit voorzorg zijn de wachtwoorden van de 24 miljoen accounts wel ‘verlopen’ verklaard en moeten de gebruikers een nieuw wachtwoorden kiezen.

Op het moment van schrijven is Zappos.com om veiligheidsreden nog steeds onbereikbaar vanuit locaties buiten de VS, zo staat in een boodschap op de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content