Datacenter Google leverde Belgische economie al 900 miljoen euro op, tweede datacenter geopend

© Belga

De investeringen van Google in zijn datacenter nabij Bergen hebben de Belgische economie al 900 miljoen euro opgeleverd. Dat moet blijken uit een studie die dinsdag werd voorgesteld bij de officiële opening van het tweede datacenter van de Amerikaanse technologiegigant op de Henegouwse locatie.

Google startte in 2007 met de bouw van zijn eerste datacenter in Saint-Ghislain, nabij Bergen. Het was het eerste datacenter van de zoekgigant buiten de Verenigde Staten. Het centrum is sindsdien goed voor gemiddeld 1.500 directe en indirecte jobs per jaar, in bouw en operaties, klonk het dinsdag.

De investeringen (een bedrag van 250 miljoen euro over de periode 2007-2014) hebben geleid tot “een impact van meer dan 100 miljoen euro per jaar, vooral door de bouw en de operaties, maar ook dankzij uitgaven van Google-medewerkers en onderaannemers in de lokale economie”, stelt de studie van het consultancybureau Copenhagen Economics. “Dit komt neer op een totale bijdrage van 900 miljoen euro aan de Belgische economie sinds de start van het datacenter.”

Een tweede datacenter werd dinsdag officieel geopend door minister van Digitale Agenda, Telecom en Post Alexander De Croo en Elio Di Rupo, de burgemeester van Bergen. Het moet tegemoetkomen aan de toenemende nood aan opslag en verwerking van gegevens.

Google heeft overigens plannen om het datacenter nog uit te breiden met een derde gebouw.

(Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content