Datacenter United krijgt ISAE3402 Type I rapportage

ISAE3402 © .

Zowel het Brusselse als Antwerpse datacenter van Datacenter United krijgen een positief rapport voor hun interne beheersmaatregelen.

De ISAE3402 type I rapportage steunt op de al aanwezige ISO27001:2013 beheersmaatregelen en controleert hoe die processen intern worden beschreven. Binnen een half jaar kan het bedrijf ook een type II behalen, dat kan zodra de beheersmaatregelen gedurende zes maanden zijn getest door een externe partij.

Datacenter United is naar eigen zeggen het eerste datacenter in België dat zo’n rapportage haalt. De audit zelf werd uitgevoerd door AuditConnect.

“Het behalen van het ISAE3402 is een logische stap in de continue verbetering van onze dienstverlening”, zegt Friso Haringsma, managing director van beide datacenters. “Wij zien het als onze plicht naar onze klanten, alsook de gerelateerde toezichthouders toe om onze dienstverlening voortdurend te toetsen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. Met dit ISAE3402 rapport en de eerdere ISO certificeringen geven we onze klanten de garantie dat de uitbesteding van hun ICT bij Antwerp en Brussels Datacenter in goede handen is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content