Datacenter verdwijnt in container

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Integrator Automation pakt uit met een mobiel datacenter. Het combineert zijn kennis van energie- en koelingsystemen met de uitbouw van datacenters.

Integrator Automation pakt uit met een mobiel datacenter. Het combineert zijn kennis van energie- en koelingsystemen met de uitbouw van datacenters.

Het Belgische bedrijf Automation uit Halle heeft al datacenters geplaatst bij onder andere Tele Atlas, de Europese Commissie, de Vlaamse Milieumaatschappij, Elia en de universiteit van Gent voor de supercomputer. Het werkt daarvoor samen met Schneider APC. Met het ‘Modular Containerized Data Center’ gaat het een stap verder en volgt Automation in het spoor van de grote it-leveranciers. Sun introduceerde immers eerder al zijn Blackbox, IBM zijn Portable Modulare Data Center Rackable, HP zijn POD en Ice Cube met Rackable.

Automation beschikt over acht modellen van deze container-datacenters. Het heeft heel wat ervaring met telecomoperatoren. Tijdens de eeuwwisseling maakten onder andere BT, Interoute, Global Crossing en Synthigo gebruik van de integrator om snel hun netwerk uit te bouwen. “Dank zij Schneider APC kunnen we het nieuwe aanbod ook op een Europese schaal aanbieden. Zopas hebben we trouwens een nieuw kantoor geopend in Groot-Brittannië,” zegt algemeen directeur Jo Aelbrecht.

Automation telt 50 medewerkers en een omzet van zo’n 10 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content