Datakosten iPad in België op één na duurste in de wereld

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Ons land moet enkel Frankrijk laten voorgaan.

De datakosten voor een Belgische iPad-gebruiker behoren tot de hoogste in de wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse BI-specialist Tableau Software. Ons land moet enkel Frankrijk laten voorgaan.

Tableau Software publiceerde een overzichtslijstje van wat het kost om via 3G te surfen met je iPad. Dat België tot de duurdere landen zou behoren stond in de sterren geschreven, maar dat ons land enkel Frankrijk moet laten voorgaan is toch op zijn zachtst gezegd verrassend.

Voor de lijst werden trouwens enkel de ‘goedkoopste’ iPad-formules per land in rekening gebracht. In België komen we dan blijkbaar uit bij Mobistar, waar iPad-gebruikers 21,77 dollar (16,65 euro) betalen per GB. In Frankrijk kost één GB 19,50 euro en in Nederland ongeveer 15 euro. Amerikanen betalen gemiddeld 9,5 euro.

Opvallend is dat je in Hong Kong en vooral in Singapore met prijzen van een halve euro bijna 40 keer goedkoper af bent. Ergens valt het nog wel te begrijpen dat providers geen onbeperkte data-abonnementen aanbieden, maar 16 euro of meer voor 1 GB is buiten alle proportie.

Een gemiddeld YouTube-filmpje van enkele minuten ‘weegt’ als snel 30 MB. Wil je niet meer dan 16 euro per maand ophoesten, mag je dus maximum één filmpje per dag kijken, en vooral niet te vaak je mail checken. Dat wordt dus oppassen voor iedereen die zich een 3G iPad heeft aangeschaft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content