Datingsite voor vreemdgaan ongemeen populair

© Ashley Madison
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Ashley Madison, een datingsite voor buitenechtelijke relaties, is een groot succes: in drie maanden tijd maakten een half miljoen mensen een account in Azië.

De Canadese datingsite Ashley Madison, die mensen koppelt die een affaire willen aangaan met een getrouwd iemand, is al jarenlang internationaal actief, maar werd pas enkele maanden geleden gelanceerd in Azië.

Hoewel Aziaten vaak als conservatief afgestempeld worden, zien velen onder hen een buitenechtelijke relatie blijkbaar wel zitten: in drie maanden tijd maakten bijna een half miljoen Japanners zich lid, en ook in Hong Kong, waar de site vorige maand live ging, telt Ashley Madison al 80.000 leden. Op de site moeten leden betalen om andere gebruikers te kunnen ontmoeten.

Ashley Madison profileert zich als ‘de beste discrete datingsite voor getrouwde mensen’, en hun slagzin luidt: ‘Life is short. Have an affair.’ “We proberen gewoon in te spelen op universele gedragspatronen”, aldus de initiatiefnemers. “Vreemdgaan zit nu eenmaal in ons DNA. Het is door geen enkele cultuur of religie te stoppen. Wij varen mee op die golf.”

De site telt wereldwijd bijna 22 miljoen leden, en is ook actief in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content