DDos-aanval duurde bijna twee weken

© iStock

Hoewel de meeste DDos-aanvallen niet langer dan 24 uur duren, groeit het aantal veel langdurige DDos-aanvallen wel flink. De langste in het derde kwartaal duurde 320 uur.

Dat meldt beveiliger Kaspersky Lab in zijn DDos-kwartaalrapport over het derde kwartaal van dit jaar.

DDos-aanvallen gebeuren vooral in een beperkt aantal landen: 91 procent van de aangevallen systemen vond in 10 landen plaats. De landen die het vaakst getroffen worden door DDos-aanvallen zijn China, de VS en Zuid-Korea. De aanvallen komen bovendien ook nog eens voornamelijk uit hetzelfde land als waar het doelwit zich bevindt. Dus in die ranglijst staan China, de VS en Zuid-Korea óók bovenaan. Dat is een geheel andere praktijk dan te zien is bij andere cyberaanvallen zoals datadiefstallen.Daarbij komen de aanvallen uit zeer veel verschillende landen en zeker niet zo vaak uit hetzelfde land als waar het slachtoffer zich bevindt.

De meeste aanvallen zijn erop gericht de activiteiten van het doelwit te verstoren, maar het aantal langdurige aanvallen die tot een faillissement van het slachtoffer kunnen leiden, neemt toe. Die gaan ook nogal eens gepaard met losgeldeisen.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content