De 10 meest mislukte gadgets

Het is misschien moeilijk te geloven, maar ooit waren deze onooglijke gadgets the next big thing. Dit zijn de 10 meest mislukte exemplaren volgens een poll naar aanleiding van de ‘Gadget Show Live’ in het Britse Birmingham.

Sinclair C5: een elektrische ligfiets met drie wielen, die in 1985 werd gepresenteerd door Clive Sinclair. De fiets werd een commerciële flop, maar heeft tegenwoordig wel enige status verworven bij cultliefhebbers.

Rabbit mobile: een draadloos telefoonnetwerk in Groot-Brittannië dat al 1 jaar na de lancering in 1992 werd gesloten.

Betamax video: Qua beeld en geluid beter dan VHS, maar verloor in de jaren 80 toch de (marketing)strijd om de standaard voor videorecorders.

MiniDisc: nooit echte doorgebroken als opvolger van de cassettetape. De MiniDisc werd al snel onder de voeten gelopen door de opneembare CD’s.

Laserdisc: een videoformaat dat vervangen werd door de kleinere en goedkopere dvd, ondanks een betere beeld- en audiokwaliteit.

Sega Game Gear: verloor de strijd met de Game Boy van Nintendo wegens een gebrek aan goede games en een te korte batterijduur.

De Squarial: zoals de naam al doet vermoeden was de Squarial een kleine vierkante satellietantenne. Met die unieke vorm wou de British Satellite Broadcasting (BSB) zich onderscheiden van de concurrentie. Toen BSB samensmolt met Sky Television verdween ook de Squarial.

E-m@iler: supertelefoon van het Britse bedrijf Amstrad die telefonie en e-mail combineert. Mede omdat het ding er niet uitzag, werd het geen succes.

Pizzaschaar: een schaar om pizza mee te snijden. Een redelijk ingewikkeld gadget om een simpele handeling uit voeren.

DAT: Digital audio tape, de voorloper van de al even onsuccesvolle MiniDisc, werd zoals zo veel nieuwe technologieën het slachtoffer van de marketingoorlog. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content