De 5 leukste draagbare gadgets voor dieren

Werelddierendag is het uitgelezen moment om de ‘wearables’ die beschikbaar zijn voor (huis)dieren onder de loep te nemen.

Op Werelddierendag nemen wij de draagbare gadgets die beschikbaar zijn voor (huis)dieren onder de loep. Dat zijn er ondertussen al heel wat; een bewijs dat ‘wearable technology’ niet enkel voorbehouden hoeft te zijn voor de homo sapiens.
FitBark De FitBark is misschien wel het bekendste dierengadget van het moment. De hondenstappenteller wordt bevestigd aan de halsband van je hond, en meet vanaf dat moment wanneer, hoe vaak en hoe lang je viervoeter beweegt. Daardoor krijg je beter inzicht in de leefpatronen van je huisdier, ook als je niet thuis bent. Via een online portal is het bovendien mogelijk om de bewegingsdata van jouw hond te vergelijken met die van andere honden van hetzelfde ras. De FitBark is nog niet te koop, maar via fitbark.com kun je voor $69 al wel een exemplaar reserveren.

Tagg Voor honden is er Fitbark, voor katten is er Tagg: een activiteiten-tracker die voorzien is van een GPS en zodoende inzicht geeft in het gaan en staan van je kat. Het is mogelijk om in de bijbehorende app een virtueel speelgebied te definiëren, en als poeslief te ver uit de buurt gaat, krijg je automatisch een sms’je of email. De Tagg is uiterst energiezuinig – volgens de makers moet de wearable zo’n 30 dagen kunnen werken op één acculading. De Tagg Tracker kost $99,95 en is hier te koop.

MooMonitor De MooMonitor is een systeem waarmee boeren hun koeien in de gaten kunnen houden. De bijbehorende MooMonitor-applicatie geeft onder andere een seintje als een koe tochtig is, zodat de boer de betreffende koe op het juiste moment kan laten dekken. De MooMonitor kan ook afwijkend gedrag constateren of gebruikt worden om te kijken of het dieet van de veestapel wel in orde is.

Whistle Net als concurrent Fitbark richt ook Whistle zich op het wel en wee van honden. Whistle wordt aan de halsband van de hond vastgemaakt, waarna je via de bijbehorende app inzicht krijgt in het gedrag van je geliefde huisdier. Op het moment dat je afwijkende bewegingspatronen constateert, kun je eenvoudig data vanuit de app naar een dierenarts sturen, zodat die van op afstand kan zien wat er aan de hand is. Net als FitBark is ook Whistle nog niet te koop, maar kan het gadget al wel gereserveerd worden.

Petcube De Petcube laat je op afstand spelen met je huisdier. Je zet het gadget thuis neer, en vervolgens kun je op je smartphone beelden bekijken die de ingebouwde camera van je hond of kat maakt. In de Petcube is ook een op afstand bestuurbare laserpointer ingebouwd, zodat je zelfs wat met je huisdier kunt spelen. Via de luidspreker in Petcube kun je nadien wat rustgevende woorden toefluisteren. Ook Petcube is nog niet te koop. De campagne voor de financiering loopt nog op Kickstarter, waar wel al voldoende geld is opgehaald om de productie daadwerkelijk te kunnen beginnen.

In samenwerking met Wearable Technology Magazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content