De Echo van Amazon is een ‘Siri voor in de huiskamer’ (VIDEO)

© Amazon
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Met de cilindervormige, als een luidspreker ogende buis Echo heeft Amazon een persoonlijke assistent voor in de huiskamer bedacht.

Amazons belegert de geconnecteerde woning niet met een slimme thermostaat, maar met een zwarte cilindervormige buis van 20 cm, de Echo. Het product lijkt een gigantische speaker, maar dan wel één die fungeert als een persoonlijke assistent à la Siri, Cortana of Google Now.

Van one-click naar no-click?

De in Echo ingebouwde assistent luistert naar de naam Alexa. Letterlijk: nadat je het codewoord Alexa hebt uitgesproken, kan je het gadget allerlei vragen stellen: wat voor weer het wordt, wat er gebeurd is in de wereld… Je kan het ding ook muziek laten spelen, je to-do lijst laten samenstellen en zelfs moppen laten vertellen. In de toekomst wordt het wellicht ook mogelijk er producten mee te bestellen in Amazons webshop. Van one-click naar no-click?

Horen en zien?

De grote bezorgdheid die bij velen heerst, is of dit niet het zoveelste product is dat al jouw doen en laten kan horen en zien. Elke vraag die je aan Alexa stelt, doet de Echo in theorie weer wat meer over jou én je gezin te weten komen.

De Echo kost gewone Amazonklanten 199 dollar (of 160 euro). Prime-leden betalen er 99 dollar (80 euro) voor.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content