De Ice-Phone, van de makers van de Ice-Watch, vanaf 21 februari in België

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Op 1 maart wordt Ice-Phone gelanceerd: een smartphone- en tabletlijn in de stijl van de Ice-Watch. De toestellen worden in België verdeeld door Base. Op 21 februari verkoopt de operator het eerste model, de Ice-Mini.

Op 1 maart gaat het Waalse Ice-Watch, bekend van de gekleurde horloges, onder de noemer Ice-Phone een smartphone- en tabletlijn lanceren.

Bij ons is het eerste model, de Ice-Mini, vanaf 21 februari verkrijgbaar in de winkels van Base Company. Er worden in België in eerste instantie 10.000 Ice-Phones voorzien.

Samsung-smartphone in Ice-stijl

De Ice-Mini is eigenlijk een Samsung-smartphone, maar dan in de stijl van de uurwerken uit de Ice-Watchcollectie. Het budgettoestel komt beschikbaar in zes kleuren en zal 99,90 euro kosten. Base biedt de smartphone ook aan in combinatie met een abonnement bij JIM Mobile, het jongerenmerk van de telecomoperator in samenwerking met Medialaan.

Ice-Forever en Ice-Tab

Er volgen nog Ice-Phones, zoals de Ice-Forever (een grotere versie voor 50 euro extra) en de Ice-Tab, een tablet voor bijna 200 euro.

Als vanzelfsprekend wil Ice-Watch ooit ook smartwatches gaan maken, die een combinatie worden van hun uurwerken en hun mobieltjes.

Eerste Belgische smartphone?

Ice-Watch is een bedrijf uit Wallonië. Maar toch is de Ice-Phone niet de eerste smartphone van Belgische makelij: het Franse designbedrijf CG Mobile (dat ook de smartphones van Hugo Boss en Hello Kitty uitbracht) neemt de fabricatie, de distributie en de financiële risico’s op zich. Ice-Watch staat enkel in voor de licentie van de naam, de ontwerpkeuze en de verpakking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content