De Lijn gaat bus- en tramkaartjes verkopen via app

© BELGA

De Lijn lanceert deze zomer een nieuw digitaal vervoersbewijs, dat reizigers zullen kunnen aanvragen met een app op hun smartphone. Dat heeft de vervoersmaatschappij donderdag bekendgemaakt. Het m-ticket wordt goedkoper dan de papieren versie of het sms-ticket.

Vandaag kunnen reizigers een bus- of tramkaartje kopen op papier, of via sms. Deze zomer komt daar een elektronisch vervoersbewijs bij, een m-ticket, aan te schaffen via een app.

Opvallend: het m-ticket wordt het goedkoopste vervoersbewijs. Een papieren vervoersbewijs, enkele rit, kost 3 euro. Een sms-ticket kost 1,80 euro plus 15 cent kosten voor de aanvraag-sms. Het nieuwe m-ticket zal 1,80 euro kosten. Tienrittenkaarten of abonnementen zijn sowieso goedkoper.

De Lijn gaat de komende maanden op zoek naar bedrijven die m-tickets kunnen afleveren. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wijst op de voortrekkersrol van De Lijn.

“Met concrete troeven zoals snelheid en comfort willen we nog meer Vlamingen verleiden om te kiezen voor het openbaar vervoer. Snelle verbindingen in comfortabele voertuigen, maar ook een snelle en gebruiksvriendelijke manier om je ticket te betalen. In goeie samenwerking met de privésector gaan we de drempel voor de bus en tram nog wat verlagen”, aldus de minister. (Belga)

Partner Content