De Lijn gaat IBM Analytical Appliance gebruiken

Fit IT heeft een contract bij De Lijn in de wacht gesleept voor de implementatie van IBM Analytical Appliance.

Fit IT heeft een contract bij De Lijn in de wacht gesleept voor de implementatie van IBM Analytical Appliance.

Het contract werd begin deze week gegund aan Fit IT en bedraagt voor De Lijn een investeringskost van rond de driehonderdduizend euro. Concreet gaat het om IBM PureData System for Analytics, vroeger bekend alsIBM Netezza. Bij de keuze speelde onder meer de integratie met Cognos BI, de automatiseringsgraad en de mogelijkheden voor disaster recovery mee. Ook Belgacom en Volvo gebruiken het systeem.

De toepassing past in het kader van het ReTiBo project van De Lijn, wat staat voor Registratie, Ticketing en Boordcomputer. Hierbij worden alle reizen (zo’n vierhonderd miljoen per jaar) van abonnees geregistreerd. Dat genereert een massa aan data die De Lijn wil gebruiken, zowel voor rapporteringen als voor het verbeteren van zijn diensten.

De oplossing vervangt het huidige systeem (DB2 iSeries, ook van IBM). De levering staat gepland voor eind dit jaar. Het opzetten van de beheersprocessen en de migratie gebeurt tijdens de eerste twee kwartalen van 2014. Vanaf midden volgend jaar moet het systeem actief zijn.

Andere kandidaten voor de opdracht waren onder meer Oracle Exadata, Microsoft en Teradata.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content