De Lijn lanceert app die volgende halte aankondigt

© Belga

De Lijn lanceert drie nieuwe reisinfotoepassingen, waaronder een app die de bus- of tramreiziger vertelt over hoeveel minuten hij zijn afstaphalte bereikt.

De Lijn lanceert drie nieuwe reisinfotoepassingen, waaronder een app die de bus- of tramreiziger vertelt over hoeveel minuten hij zijn afstaphalte bereikt. De smartphonetoepassing toont de volgende haltes op die lijn en de bijbehorende reistijd. Dat laat de openbaarvervoermaatschappij weten.

De app maakt gebruik van de gps van de smartphone. Voorlopig is er alleen een versie voor iPhone, gratis te downloaden in de App Store van Apple. Is de test een succes, dan komt er volgend jaar een versie voor de andere besturingssystemen, belooft De Lijn.

Op de website van de vervoersmaatschappij is er ook een vernieuwde routeplanner. Die vergt minder invulwerk dan de vorige versie. Het volstaat om enkele beginletters in te geven om het vertrek- en/of eindpunt te selecteren uit een lijst. Daarnaast kan de reiziger zijn volledige route bekijken op een kaart of downloaden als pdf.

Er is tenslotte een vernieuwde zoekfunctie voor dienstregelingen. Daarmee kan de gebruiker meteen de dienstregeling op het scherm raadplegen. Het is niet meer nodig om daarvoor een pdf te openen. Voorts kan de gebruiker eenvoudig de datum veranderen of de dienstregeling in de andere richting opvragen. Bij de vorige versie moest daarvoor een nieuwe zoekopdracht opgestart worden.

Elke maand geeft de routeplanner van De Lijn 3,5 miljoen reisadviezen. Daarvan komen er twee miljoen van computers en 1,5 miljoen van smartphones. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content