De Lijn verkoopt meer dan miljoen sms-tickets per maand

© Belga

Elke maand worden meer dan een miljoen bus- en tramritten in Vlaanderen betaald per sms. Daarmee is het sms-ticket goed voor bijna twee derde van de vervoerbewijzen voor een enkele rit, zo meldt De Lijn woensdag.

De Lijn verkocht vorig jaar 11,2 miljoen sms-tickets (tegen net geen 10 miljoen in 2014). Er werden elke dag gemiddeld 30.642 sms-tickets aangevraagd, met een record van 49.906 sms-tickets op 15 december.

In de laatste maanden van het voorbije jaar gingen er bovendien telkens meer dan een miljoen sms-tickets de deur uit. Die trend zal zich dit jaar doorzetten, verwacht De Lijn. De kaap van 12 miljoen sms-tickets zou dus gerond moeten worden.

De openbaarvervoermaatschappij voegt nog toe dat het aantal unieke gebruikers vorig jaar met een vijfde steeg tot 983.052. “Een op de zes Vlamingen gebruikt het sms-ticket”, gemiddeld om de maand, klinkt het.

Volgens De Lijn is sinds de invoering van het betalen per sms de biljetverkoop bij de chauffeur meer dan gehalveerd. “In 2007 werden nog 16,5 miljoen biljetten verkocht op de bus en tram, in 2015 waren dat er 7,1 miljoen. Het sms-ticket is nu goed voor bijna twee derde van de vervoerbewijzen voor een enkele rit”, zo staat in een persbericht. Een sms-ticket kopen is goedkoper dan betalen bij de chauffeur op bus of tram. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content