De nieuwste online hobby: presidentskandidaat Donald Trump plagen

© Trumpdonald.org
Wim Kopinga Freelance journalist

Als er iemand een favoriet onderwerp van spot is, dan is het Donald Trump wel. Sinds hij zich kandidaat gesteld heeft voor het presidentschap van de Verenigde Staten kom je hem online overal tegen, en over het algemeen niet om zijn verstandige uitspraken.

Want Donald Trump heeft alles in zich om online een hit te zijn: zijn uiterlijk, de manier van praten, de dingen die hij zegt en zijn gezichtsuitdrukkingen zijn op zichzelf al hilarisch. Als de realityster/ondernemer die alles ‘huge’ wil maken dan ook nog meedoet om presidentskandidaat te worden voor de Republikeinen kan menigeen niet anders lachen om het resultaat.

‘The Donald’ staat al maanden op iedere voorpagina en elk nieuwtje (of iedere vreemde uitspraak) wordt breed uitgemeten. Dit legt de miljardair bepaald geen windeieren, want hij gaat nog steeds aan kop in de polls – al komt de concurrentie dichterbij. Doordat de flamboyante zakenman nu onder een vergrootglas ligt, is het makkelijk om een loopje met hem te nemen en dat was veel mensen ook doen.

Winners & losers

Voor iemand die de overwinning altijd groots viert is het natuurlijk leuk wanneer hij een keer niet wint. Trump kon de voorverkiezing in Iowa bij de Republikeinen niet winnen. Hij eindigde tweede achter Ted Cruz en werd gebombardeerd tot ‘loser’. Iets wat de eigenaar van het domein loser.com letterlijk nam: wie sinds dinsdag naar loser.com surft, komt bij de Wikipediapagina van presidentskandidaat uit. Dat krijg je ervan wanneer je de wereld onderverdeeld in ‘winners’ en ‘losers’ categoriseert – hij zit zelf uiteraard altijd in de eerste categorie.

Een tweet van 30 december 2013 werd bovendien nog eens bovengehaald. Een tweet waarin hij de Amerikaanse golfer Walter Hagen quote: “No one remembers who came in second.”

Loser.com

Het domein Loser.com is overigens al 20 jaar in handen van Brian Connelly, die er vaker grappen mee uithaalt. Eerder moeten WikiLeaks, Barack Obama en als laatst Kanye West het weinig eervolle domein doen.

Nu kwam er gisteren een nieuwe site online om the Donald belachelijk te maken. Op trumpdonald.org is het mogelijk om het veelbesproken haar van Trump met een trompet weg te blazen. De site is in korte tijd zeer populair; de trompet is al ruim 21,6 miljoen keer geblazen.

Het initiatief voor de site komt van een Zweed die voor een reclamebureau werkt: Jacob Sempler. Hij zag dat het domein trumpdonald.org nog vrij was, en wilde de kans niet laten lopen. Het haar van Trump laten reageren op de trompet was volgens Sempler niet gemakkelijk, waardoor het ontwikkelen van de grap nog een behoorlijke klus was.

De vraag rest nu of Trump aanstaande dinsdag in New Hampshire weer zal verliezen en wie er dan nog origineel uit de hoek kan komen.

Wordt vervolgd..

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content