De opkomst van de bot-economie

. © .

De bot-economie groeit nog sneller dan de app-economie.

De bot-economie groeit nog sneller dan de app-economie. Dat schrijft analist Mark May van Citigroup via Bloomberg. Volgens de analist genereren app stores jaarlijks ongeveer 40 miljard dollar in aankopen alleen al, zonder inkomsten uit marketing en advertenties mee te rekenen.

In veel van die platformen nemen (chat)bots langzaam over. May geeft de voorbeelden van Facebook, dat zijn Messenger-platform volop aan het commercialiseren is, en vvan Apple, dat recent aankondigde dat het een apps, en een heuse app store, gaat lanceren voor zijn eigen iMessenger. “De kans is groot dat bots een dagelijkse technologie worden,” zegt May daarover. En daarmee zijn ze niet zo heel verschillend van de apps op smartphones.

Uit het onderzoek van Citi Research blijkt bovendien dat messenger bots dramatisch sneller groeien dan apps, in de eerste maanden van hun bestaan.

.
.© Citi Group

Daar komt nog bij dat er ook een pak meer mensen bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe bots.

De opkomst van de bot-economie
© Citi Group

Volgens May zijn het vooral de grote drie: Facebook, Apple en Alphabet, die het meest te winnen hebben bij de opkomst van de bots. (Bloomberg)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content