De smartbook: Een hersenloze laptop met het brein van een smartphone

© Engadget
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Alcatel heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een prototype van de ‘smartbook’ getoond. Dat is een ‘hersenloze’ laptop, die een Android-smartphone als ‘brein’ kan gebruiken.

Alcatel heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een prototype van de ‘smartbook’ getoond. Dat is een ‘hersenloze’ laptop (het is louter een scherm, een toetsenbord en een trackpad), die een Android-smartphone als ‘brein’ kan gebruiken.

Eens je beide toestellen aan elkaar gekoppeld hebt, kan je op de laptop alle functies van je smartphone gebruiken. Pakweg filmpjes bekijken wordt dan aangenamer op het grotere laptopscherm, tekstverwerking kan je doen middels het toetsenbord en nagiveren gebeurt via de trackpad. De ‘smartbook’ heeft ook een langer batterijleven dan een smartphone.

Beide toestellen met elkaar verbinden gebeurt niet via de draadloze communicatiestandaard NFC (Near Field Communication), maar via ‘HotKnot’. Op die manier kunnen ook toestellen zonder NFC-ondersteuning verbonden worden aan de smartbook. Met HotKnot volstaat het om je smartphone met het schermpje naar beneden tegen een klein capacitief vakje naast het smarbook-toetsenbord te houden. Videosignalen kunnen overgedragen worden via Wifi, het toetsenbord en de trackpad via Bluetooth.

Het prototype van de smartbook heeft qua ontwerp veel weg van een MacBook Pro. Het toestel heeft een dunne aluminiumbehuizing. Daarnaast beschikt het over een IPS-scherm van 11 inch met een resolutie van 1080p.

Het afgewerkte product zou later dit jaar nog verschijnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content