De smartphone als sleutel van uw Hilton-hotelkamer

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Hilton-hotelketen heeft een aantal technologische projecten op stapel staan. Eind dit jaar moet het mogelijk worden via uw smartphone in te checken op hotel, en in 2015 of 2016 kunt u zelfs de hotelkamerdeur openen met uw mobieltje.

Wie in een Hilton-hotel slaapt, hoeft vanaf eind dit jaar waarschijnlijk niet meer in de wachtrij aan de receptie te gaan staan om in te checken. In 4.000 vestigingen wordt het vanaf dan namelijk mogelijk om mobiel in te checken aan de hand van de Hilton HHonors-app voor iOS en Android. Via die toepassing zal u ook een specifieke kamer kunnen uitkiezen op basis van een digitaal vloerplan van het hotel.

Maar het interessantste nieuwe snufje wordt vanaf 2015 uitgerold in de VS en tegen eind 2016 wereldwijd. Vanaf dan kunt u uw smartphone gebruiken als digitale sleutel van uw Hilton-hotelkamer. Een verwelkoming voor hotelgasten die de plastic sleutelkaartjes wel eens durven kwijt te spelen.

Over hoe die smartphone-sleutels precies zullen werken, wordt nog met geen woord gerept. “We hebben de afgelopen jaren een aantal verschillende opties uitgetest, en we zijn een technologie aan het ontwikkelen die veilig en betrouwbaar is voor onze gasten en die kosteneffectief is om in onze hotels te installeren”, klinkt het bij Hilton-CEO Christopher J. Nassetta. Het zou kunnen dat Hilton de technologische details nog even geheim houdt uit veiligheidsoverwegingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content