De smartphone is het nieuwe fluohesje (volgens Drive up Safety)

© iStock

Verkeersveiligheidsorganisatie Drive up Safety wil jonge en zwakke weggebruikers doen opvallen in het verkeer door hun smartphones via een app te laten oplichten in fluokleuren.

Met de Guardian Angel-app, die smartphones doet flitsen in allerlei fluokleuren en patronen, wil verkeersveiligheidsorganisatie Drive up Safety jonge, zwakke weggebruikers beter zichtbaar maken tijdens de donkerste periode van het jaar. Het opvallende campagnemateriaal werd voorgesteld in een verduisterde ondergrondse parking in Gent.

‘Het valt op dat het aantal ongevallen met voetgangers en fietsers vooral piekt tijdens de avondspits in de winter en sterk samenhangt met vroegere schemering en verminderde zichtbaarheid tijdens de winterperiode’, zegt Ellen Reyniers van DUS.

‘We willen jongeren aanmoedigen om extra zichtbaar te zijn, maar de klassieke fluohesjes vinden ze niet hip’, vervolgt ze. ‘De smartphone, die vaak veeleer negatief in beeld komt op vlak van verkeersveiligheid, willen wij nu positief aanwenden.’

Met de Guardian Angel app, te downloaden via www.dus.be, kunnen jongeren hun smartphone in allerlei fluokleuren en patronen laten flitsen. De smartphone moet dan wel op een veilige en zichtbare manier aan het lichaam bevestigd worden.

De GAR-campagne gaat ook gepaard met een postkaartenactie, waarbij 50.000 kaartjes met fluorescerende ‘vleugels’ verspreid worden, en een affiche-actie in 1.075 Vlaamse secundaire scholen en een zestigtal terreinacties. Aan de campagne is ten slotte nog een wedstrijd gelinkt. Het initiatief kreeg onder meer de steun van de Vlaamse overheid. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content