De smartphone van de toekomst heeft geen scherm

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Volgens Scott Huffman van Google evolueren we naar een generatie smartphones en andere apparaten zonder schermpjes. De toestellen zouden dan volledig op spraakherkenning drijven.

Google voorspelt een generatie apparaten die geen schermpje hebben, maar drijven op spraakherkenning. Het is immers mogelijk voor de zoekgigant om audiodata van gebruikers te encrypteren naar dezelfde standaard als tekstinformatie.

“We kijken tegen een toekomst aan waarin we te maken krijgen met een brede waaier aan apparaten en supercomputers: in onze broekzak, in onze horloge, in onze bril… Sommige van deze toestellen hebben een scherm of toetsenbord, andere niet. We zien een grote groei in het aantal mensen dat communiceert via spraakherkenning”, aldus Scott Huffman, directeur engineering bij Google, in een interview met The Guardian.

Google Glass werkt al met stembediening, en de zoekgigant heeft al spraakherkenningstools beschikbaar voor Android-apparaten. Toch maakt op dit moment slechts drie procent van de Android-bezitters hier gebruik van. “We moeten nog gewend raken aan deze technologie, maar straks zullen heel wat toestellen op deze functie draaien”, zegt Huffman. “Twee tot drie jaar geleden zijn we van een demoproduct naar een echt product gegaan, en vandaag kan de technologie mij al het meest van de tijd begrijpen. We moeten nog werken aan de herkenning van accenten, en er zijn nog veel meer struikelblokken. Maar als het werkt, is het magisch.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content