Dé technologietrends van 2014 (volgens Google)

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Op Bloomberg TV loopt Google-topman Eric Schmidt vooruit op de belangrijkste trends voor volgend jaar.

Hét plan van Google voor 2014 is volgens bestuurder Eric Schmidt investeren, investeren en nog eens investeren. Welke trends ziet hij in 2014 doorbreken of verder doorgroeien?

Iedereen bezit een smartphone of supercomputer

Schmidt: “De mobiele markt heeft al gewonnen van de pc, en toch is de grootste verandering voor consumenten dat werkelijk iedereen in 2014 een smartphone zal hebben, en dat iedereen in aanraking zal komen met wat we een supercomputer noemen, en bij uitbreiding met een hele nieuwe generatie applicaties omtrent entertainment, educatie, sociaal leven enzovoort.” Schmidt brengt Google Glass – te verschijnen in 2014 – verrassend genoeg niet ter sprake in zijn voorspellingen voor volgend jaar. Is dit gadget dan één van de “supercomputers” waar hij het over heeft?

Opkomst van big data en kunstmatige intelligentie

Schmidt: “We mogen er zeker van zijn dat 2014 het jaar wordt van de opkomst van big data en kunstmatige intelligentie: de mogelijkheid om aan de hand van technologie mensen te vinden, er tegen te praten, hen te beoordelen, te rangschikken wat ze doen, te bepalen wat ze met hun producten moeten doen…”

Doorbraak in de genetica?

Schmidt: “De veranderingen op het gebied van genetica worden ook heel belangrijk, maar niemand weet wat er in deze sector precies zal gebeuren. In elk geval zal de mogelijkheid om persoonlijke genetische gegevens te verzamelen leiden tot ontdekkingen in de diagnostisering en de behandeling van kanker.”

Gaat Google voluit voor sociale media?

De sociale media zullen ook niet te stuiten zijn in 2014. Schmidt beschouwt “het niet anticiperen op de komst van sociale netwerken” als de grootste fout die Google heeft gemaakt. “We waren met andere dingen bezig, maar we hadden die trein niet mogen missen en we zullen die vergissing geen tweede keer maken. Ik schrijf dit op mijn conto.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content