De toekomst van wearables volgens Samsung: Uitvouwbare gadgets en smartwatches als luxehorloges

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Laten we onze smartphone straks thuis om ‘all things digital’ met wearables te doen? Gerben van Walt Meijer van Samsung Nederland ziet het wel voor zich.

In een interview met het Nederlandse Bright laat Gerben van Walt Meijer, die als Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland onder meer de Galaxy Gears in de markt zet, zijn licht schijnen over de toekomst van draagbare apparaten.

Op de vraag of hij wearables als the next big thing beschouwt, antwoordt hij dat hij het “wel ziet gebeuren dat we onze smartphones thuislaten en alles met wearables gaan doen, in welke vorm dan ook.”

Het is op dit moment een fantasie, maar Gerben van Walt Meijer ziet smartwatches wel evolueren naar echte designhorloges. “In de normale stand is het dan gewoon een analoog klokje met wijzers, maar wanneer er een telefoontje of notificatie binnenkomt, verandert de glasplaat in een display waarop het bericht wordt geprojecteerd.”

“Een ander idee is een uitvouwbaar scherm”, vervolgt de Samsung-medewerker. “De huidige smartwatches zijn gebonden aan kleine displays, maar dat levert misschien niet de beste viewing experience op. Smartphones zijn ook groter geworden om meer scherm en meer overzicht te creëren. Misschien kan je het scherm van een wearable straks ook uitvouwen tot een gadget van 5,5 inch om je pols.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content