De typemachine van Luc Vansteenkiste

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Zijn vrijlatingsbevel werd op een oude typemachine getikt. De computer was gecrasht. Zit justitie al in de 21ste eeuw?

Zijn vrijlatingsbevel werd op een oude typemachine getikt. De computer was gecrasht. Zit justitie al in de 21ste eeuw?

Hebt u zich vanmorgen ook verslikt in uw koffie toen u het bericht las of hoorde dat Luc Vansteenkiste, de topman van Recticel, één van de captains of industry, bijna nog langer in cel moest blijven… omdat de computer gecrasht was? Van Brussel zijn we veel gewoon, en van Justitie nog meer, denk maar aan de Kamer van Koophandel en de ‘schuld’-ige Francine De Tandt. Maar dat het bevel tot vrijlating niet geprint kon worden, omdat een elektriciteitspanne het computersysteem van de gevangenis van Vorst onderuit had gehaald? Dat er een oude typemachine opgediept moest worden om het velletje alsnog te kunnen laten ondertekenen? Hallo, zit Justitie al in de 21ste eeuw? Toch nog verdwaald in die Cheops-graftombe?

Of Luc Vansteenkiste al dan niet terecht een week in voorhechtenis moest worden gehouden, daar willen we ons niet over uitspreken. Naar het schijnt kreeg hij er z’n eten opgediend door vetsmelter Jan Verkest. Benieuwd wat het menu opleverde: Eend ‘in eigen vet gestoofd’?

Maar het is toch wel verdorie wraakroepend dat het it-systeem van Justitie na tien jaar wroeten nog steeds niet van de grond komt. Waar zouden ze die typemachine trouwens nog gehaald hebben? Of hebben ze er stiekem toch nog enkele aangekocht? Doet me denken aan dat [berichtje] begin deze maand over het Oost-Vlaamse dorp Wichelen waar de gemeenteraad vijf nieuwe typemachines bestelde. “Voorlopige verblijfsdocumenten, diploma’s voor gouden bruiloften, trouwboekjes, … Al die dingen lukken niet met de computer. Ofwel zijn de documenten te dik om ze in een printer te proppen, ofwel slaat de printer tilt.” Als het maar werkt en betrouwbaar is, was de teneur. My God, Data News bestaat 30 jaar. We hebben nog een lange weg af te leggen…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content