De vreemdste computerrampen van 2007

Een mierenplaag en een kapotte parachute: ziedaar de twee meest bizarre oorzaken van dataverlies dit jaar. De jaarlijkse toptien van dataherstellers Kroll Ontrack is ook deze keer weer goed voor een portie Data ‘Recovery’ News.

Een mierenplaag en een kapotte parachute: ziedaar de twee meest bizarre oorzaken van dataverlies dit jaar. De jaarlijkse toptien van dataherstellers Kroll Ontrack is ook deze keer weer goed voor een portie Data ‘Recovery’ News.

Sinds de opkomst van usb-sticks en allerlei draagbare technologische snufjes, duiken er steeds meer ‘originele’ situaties op waarin er dataverlies optreedt. Bij Kroll Ontrack houdt men er elk jaar een lijstje van bij en dit jaar waren de reeks herstel-uitdagingen groter dan ooit. Lachen mag – ook voor de onfortuinlijke gebruikers die tekenden voor de computerrampen: in al deze gevallen is het bedrijf er ook in geslaagd om de data van de onfortuinlijke gebruikers te recupereren. Goed voornemen voor volgend jaar: geen data verliezen, en niet panikeren als het toch gebeurt.

1. Toen een fotograaf in Thailand erachter kwam dat een complete mierenkolonie zich had gevestigd in zijn externe harde schijf, verwijderde hij het omhulsel en spoot er een bus insectenverdelger in leeg. De mieren overleefde de aanval niet… maar de data leken er ook onder te lijden.

2. Om de werking van een parachute te testen, werd een camera als ‘vracht’ uit een vliegtuig gegooid. Helaas ging de parachute niet open en kwam de camera redelijk onzacht op de grond terecht.

3. Een Britse wetenschapper (!) kon het gepiep van zijn harde schijf niet langer aanhoren. Hij boorde een gat in de buitenkant en goot een scheut olie over het mechanisme. Weg gepiep, weg data.

4. Een compleet kantoor werd verwoest door een brand. Het enige wat overbleef waren enkele cd’s… vast gesmolten aan het hoesje.

5. In het heetst van de strijd gooide een Australische zakenman tijdens een discussie een usb-stick naar zijn partner. De vitale bedrijfsinformatie spatte in stukjes uiteen op de vloer.

6. Een wetenschapper (!!) knoeide tijdens een experiment bijtend zuur op een externe harde schijf.

7. Een trouwfotograaf kreeg het warm en koud tegelijk toen hij per ongeluk de trouwfoto’s van een bruidspaar had overschreven. Twee dagen voor het koppel terugkeerde van hun huwelijksreis, werden de foto’s gerecupereerd. De legende wil dat de bruid nog steeds van niks weet.

8. Een visser nam tijdens een dagje vissen zijn laptop mee om. En jawel hoor – u voelt hem aankomen – toen hij opstond, verloor hij zijn evenwicht en belandde samen met de laptop in het water.

9. Een overenthousiaste vader vergat tijdens het eten geven aan zijn peuter om de usb-stick uit zijn hemdzak te halen. Resultaat: appelmoes met usb-stick.

10. Afsluiten doet de lijst met wat volgens ons een klassieker moet zijn: de usb-stick van een vrouw was in de wasmachine beland en de data leek weggespoeld. Hoewel: zijn het normaal niet de mannen die vergeten hun zakken leeg te maken?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content