Deals over personeel kosten techgiganten miljoenen

© istock

Afspraken tussen Apple, Google, Intel en Adobe om niet onder elkaars personeel te gaan werven blijken bij de werknemers niet in goede aarde te zijn gevallen. Een groot aantal van hen is naar de rechter gestapt. Dat kost de 4 bedrijven inmiddels al 415 miljoen dollar.

Het bedrag van 415 miljoen is een geldelijke component van een schikking bij de Amerikaanse rechtbank. Eerder was al geprobeerd om voor een lager bedrag onder verdere vervolging uit te komen. Maar de rechter vond het voorgestelde bedrag van 324,5 miljoen dollar te laag.

Carrière belemmerd

De klagers stellen, dat de afspraken tussen de 4 grote bedrijven negatief hebben uitgepakt voor hun carrièrekansen. Een overstap naar een van de andere bedrijven werd bemoeilijkt, waardoor veel mensen een mooie andere baan aan hun neus voorbij zagen gaan. De afspraken lagen er al geruime tijd en de directeuren bemoeiden zich persoonlijk met de zaak. Tijdens de behandeling werd een email getoond van Steve Jobs, waarin hij eiste dat Google onmiddellijk zou stoppen met het wegkapen van een hooggeplaatste Apple-ingenieur.

Bron: Automatiseringgids/WK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content