Deezer biedt persoonlijke muziekfeed aan

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De muziekstreamingdienst Deezer wil met de ‘Hear This’ functie dichter aanleunen bij de persoonlijke muzieksmaak van elke gebruiker.

De muziekstreamingwebsite Deezer – die deze maand overigens exact twee jaar actief is in België – wil nog meer werken aan het verder personaliseren van het aanbod op maat van de gebruikers. Zo zijn pas de functies ‘Hear This’ en ‘Explore’ gelanceerd: twee manieren voor gebruikers om nieuwe muziek te ontdekken die past bij hun muzieksmaak. “Een gepersonaliseerd aanbod met individuele muziekaanbevelingen en achterliggende algoritmen, zodat de gebruiker echt alleen maar muziek aangereikt krijgt die hij apprecieert: dat is zowat de heilige graal voor streamingdiensten zoals die van ons”, zegt Johan Van Roy, de Belgische marketingdirecteur bij Deezer.

Wie inlogt bij Deezer wordt voortaan begroet door het gepersonaliseerde muziekaanbevelingssysteem ‘Hear This’, met daarin onder meer ook de laatste releases van favoriete bands, afspeellijsten van vrienden en aanbevelingen van muziekredacteuren van Deezer zelf. Om de nieuwe functie in de verf te zetten, worden voortaan ook ‘guest editors’ aangetrokken die hun aanbevelingen in Deezer plaatsen. Onder meer de bandleden van Hooverphonic en De Jeugd Van Tegenwoordig hebben zich al geëngageerd. “Een volgende stap in het personaliseren, zal het toevoegen van context worden. Denk dan bijvoorbeeld aan een speciale ‘run’-modus voor bij je loopsessies”, zegt Van Roy nog.

In ons land heeft Deezer zoals bekend een partnership lopen met Belgacom. Hoeveel gebruikers Deezer in België telt, wil Van Roy niet kwijt. Wereldwijd zijn dat ondertussen 12 miljoen actieve gebruikers per maand, waarvan 5 miljoen voor een betalende versie gekozen hebben. De streamingdienst kan je gebruiken in een browser of via een app voor iOS, Android, Blackberry, Windows Phone en Windows 8. In 2014 zou ook een Mac-versie beschikbaar komen. Ook in sommige audiosystemen in de wagens van onder meer BMW en Mini kan je gebruik maken van Deezer. Deezer is overigens van plan om de dienst verder te integreren in steeds meer consumentenelektronica – denk aan geavanceerde hifi-systemen in huis – zoals grote concurrent Spotify dat doet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content