Delaware Consulting en B&M ‘fuseren’

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Delaware Consulting en B&M gaan nauw samenwerken.

De Kortrijkse it-dienstenleverancier Delaware Consulting en managementconsultancybedrijf B&M gaan nauw samenwerken. Zo nauw dat ze het partnerschap als een ‘fusie’ beschouwen.

Delaware Consulting, dat focust op it-diensten rond Microsoft, SAP en OpenText, en B&M uit Sint-Martens-Latem bundelen hun krachten. B&M is een consultancybedrijf dat gespecialiseerd is in strategisch management, accounting en controlemanagement, management van de kosten en de rentabiliteit en strategisch risicomanagement.

Een samenwerking of een fusie? Delaware is een bedrijf met 700 mensen en 92 miljoen euro omzet, terwijl B&M staat voor 3 miljoen euro met 15 mensen. Een overname zal je bedoelen? “Deze samenwerking is echt als een fusie te beschouwen”, spreekt Jan Delaere, managing partner van Delaware Consulting ons tegen. “Er is geen sprake van een overname, want er is ook geen sprake van een overnameprijs. Delaware Consulting voert een kapitaalsverhoging uit van B&M. En professor Werner Bruggeman van B&M wordt bestuurder van Delaware Consulting.”

B&M wordt ook niet echt geïntegreerd. “Het is inderdaad niet de bedoeling dat B&M gaat werken onder de Delaware Consulting-vlag”, zegt Delaere. “We willen hiermee ook de autonomie van B&M duidelijk stellen.” De synergie komt er op andere vlakken: beide bedrijven zullen samen de markt op gaan, zullen de ondersteunende diensten samen aanpakken en zullen hun respectievelijke diensten verrijken met elkaars expertise en samenwerken in projecten. “Delaware kan nog meer conceptueel gaan werken. B&M kan nu ook tot en met realisatie van zijn strategisch advies gaan, met behulp van de technologiekennis van Delaware Consulting.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content