Delaware neemt Microsoft IM-poot van Getronics Belux over

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Getronics meldt overdracht aan Delaware Consulting van zijn ontwikkelingsactiviteit rond collaboration- en information management (IM)-oplossingen rond Microsoft (SharePoint). In ruil vertrouwt het bedrijf het beheer van zijn eigen infrastructuur toe aan de integrator. Na de overname door de Groep Aurelius besloot Getronics om een aantal non-coreactiviteiten af te staan om zich te concentreren op infrastructuurbeheer en outsourcing. Een logisch gevolg hiervan is dat de entiteit Consultance vond dat haar applicatieontwikkelingsactiviteit in de Belux-zone niet langer strategisch was, temeer omdat ze niet over voldoende kritieke massa beschikte.

Getronics meldt overdracht aan Delaware Consulting van zijn ontwikkelingsactiviteit rond collaboration- en information management (IM)-oplossingen rond Microsoft (SharePoint). In ruil vertrouwt het bedrijf het beheer van zijn eigen infrastructuur toe aan de integrator.

Na de overname door de Groep Aurelius besloot Getronics om een aantal non-coreactiviteiten af te staan om zich te concentreren op infrastructuurbeheer en outsourcing. Een logisch gevolg hiervan is dat de entiteit Consultance vond dat haar applicatieontwikkelingsactiviteit in de Belux-zone niet langer strategisch was, temeer omdat ze niet over voldoende kritieke massa beschikte.

Na onderzoek van verschillende potentiële kopers (die het bedrijf liever niet bij naam noemt) liet Getronics zijn keuze vallen op Delaware Consulting, een leverancier van applicatieoplossingen in de wereld van SAP en Microsoft, naast zijn vaardigheden in OpenText (informatiebeheer) en Sitecore (web content management). In de praktijk zullen 31 medewerkers van Getronics (20 in België en 11 in Luxemburg), die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van collaborationapplicaties rond Sharepoint, vanaf 1 oktober deel uitmaken van Delaware Consulting.

“We kunnen voortaan end-to-endoplossingen aanbieden in Microsoft, naast onze vaardigheden in Axapta, CRM, BI en .Net”, aldus Peter Oyserman en Patrick Andersen, co-partners van Delaware. Voortaan vormen Microsoft en SAP de 2 grote competentiepolen van de groep, die dan 750 werknemers zal tellen, waaronder een vijftigtal in de Microsoftwereld. Met referenties als InBev, de FOD Financiën, de NMBS en Unilever.

Getronics benadrukt dan weer dat het in Delaware blijft werken als partner om zijn internationale klanten van dienst te zijn en hen diensten op het vlak van infrastructuur, outsourcing en applicatieontwikkeling te bieden.

Maar de overeenkomst blijft niet beperkt tot deze overdracht omdat Delaware Consulting koos voor Getronics Belux voor het beheer van zijn eigen infrastructuur, vooral dan servers, dat tot dan toe in handen was van Telindus/Belgacom.

Overigens wil Delaware in het kader van zijn strategisch plan 2015 zijn activiteiten uitbreiden in Nederland en Frankrijk, naast zijn huidige aanwezigheid in de Belux, de VS en China. Dat zal vooral organische groei zijn, in plaats van via overnames. “We zijn ambitieus, maar we hebben geen haast”, zeggen de twee partners in koor. Benny Corvers, directeur consultance en business development bij Getronics, wenst te benadrukken dat “Getronics Consulting zal blijven groeien door de nadruk te leggen op infrastructuur en business consulting.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content