“Dell bespreekt overname van EMC”

Oprichter & ceo Michael Dell. © .

Volgens de Wall Street Journal voert Dell momenteel gesprekken met EMC om die laatstgenoemde over te nemen. Dat kan resulteren in een van de grootste overnames in de technologiesector.

Een overname of fusie tussen de twee wordt volgens bronnen van de zakenkrant deze week besproken, al is nog niet zeker of de deal er komt. Dell voert de gesprekken samen met investeringsfonds Silver Lake, maar bij een overname zou ook VMware, een dochter van EMC, worden afgestoten.

Als de overname er komt dan openen zich verschillende nieuwe trajecten. Zo denkt EMC al een tijdje na over wat het moet doen met virtualisatiespecialist VMware waarvan het tachtig procent bezit. VMware begon als een investering, maar is vandaag zo groot geworden dat het EMC zelfs overweegt om van VMware het hoofdbedrijf te maken met EMC als dochter.

Voor Dell, dat twee jaar geleden de beurs verliet, zou samengaan met EMC een zeer grote stap zetten richting enterprise IT. Het bedrijf focust van oorsprong op consumenten, is vandaag zeer actief in de B2B-markt, maar een deal met EMC zou Dell aanzienlijk meer slagkracht geven in dat laatste domein. Al is het ook niet de eerste keer dat Dell recent wordt gelinkt aan grote overnames. In september dook het gerucht op dat het bedrijf interesse had in Citrix maar daar is voorlopig niets van in huis gekomen.

De marktwaarde van EMC ligt op ongeveer 50 miljard dollar en een overnamebedrag zou dan ook in die lijn liggen. Maar volgens de Wall Street Journal is het wel niet bekend hoe het bedrijf een overname zou betalen, gezien het zelf nog met 11,7 miljard dollar aan schulden zit.

Deze maand duidelijkheid

Interessant detail: EMC stelt op 21 oktober zijn kwartaalresultaten voor en is dus min of meer verplicht naar aandeelhouders toe om een deal van dit kaliber, als die er komt, voor die tijd bekend te maken. Toevallig houdt ook Dell die week zijn jaarlijkse Dell World conferentie in Austin waar ook Data News aanwezig zal zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content