Dell blijft klappen krijgen

Ondanks opmerkelijke serverresultaten eerder deze week speelt de Texaanse computerbouwer het merendeel van zijn winst kwijt.

Ondanks opmerkelijke serverresultaten eerder deze week speelt de Texaanse computerbouwer in zijn resulaten het merendeel van zijn winst kwijt.

Met 204 miljoen dollar (154 miljoen euro) winst doet Dell het 72 procent minder dan vorig jaar. De omzet bleef met 14,5 miljard dollar (10,87 miljard euro) wel toenemen ten opzichte van de 14,2 miljard dollar uit hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De terugvallende winst valt voor een groot deel te wijten aan de zwakke pc-markt, die nu al enkele kwartalen in het slop zit. Eergisteren nog raakte bekend dat Dell het echter zeer goed doet op de servermarkt. Volgens cijfers van IDC zou het bedrijf in het tweede kwartaal 4,8 procent meer servers hebben verkocht. Daarmee doet het bedrijf het nipt iets minder goed dan server-marktleider HP.

Bij de vorige kwartaalresultaten maakte Dell bekend dat het geen vooruitzichten meer zou geven. Dit omdat oprichter Michael Dell het bedrijf van de beurs wil halen. Drie maanden later is die overnamestrijd, die fel wordt tegengehouden door aandeelhouder Carl Icahn, nog steeds bezig waardoor de oprichter zijn bod moest verhogen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content