Dell-comité heeft twijfels rond Carl Icahn

Het onafhankelijk comité van Dell steunt het bod van oprichter Michael Dell. Het groter bod van Carl Icahn is te onzeker volgens hen.

Het onafhankelijk comité van Dell steunt het bod van oprichter Michael Dell. Het groter bod van Carl Icahn is te onzeker volgens hen.

Het comité werd opgericht in februari, nadat Michael Dell bekend maakte dat hij zijn bedrijf van de beurs wou halen voor 24,4 miljard dollar. Het kwam er op vraag van de bestuurders van Dell en moet er voor zorgen dat de ceo en oprichter geen beslissingen nemen die negatief zijn voor het bedrijf, wat in het voordeel zou kunnen zijn van Michael Dell zelf.

Maar dat comité zegt nu dat het het bod van de oprichter, samen met Silver Lake Partners, steunt, ook al is het lager dan het tegenaanbod van activist-investeerder Carl Icahn en Southeastern Asset Management.

Volgens de Financial Times gaf het speciale comité in een presentatie aan regulatoren aan dat het herkapitaliseren van het bedrijf en een speciaal dividend uitkeren kan zorgen voor een tekort van 3,9 miljard dollar, wat risico’s kan inhouden. Tegelijk zou de groep meer details van Icahn hebben gevraagd rond de financiering en plannen, maar die kreeg het niet. Kort samengevat: het bod van Carl Icahn ligt hoger, maar is volgens het comité minder zeker.

Dat een onafhankelijke groep oprichter en ceo Michael Dell steunt is een gewonnen veldslag voor die laatste. Op 18 juli mogen investeerders laten weten of ze akkoord gaan met de buyout die Dell op tafel legt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content