Dell eist naam ‘cloud computing’ op

De Amerikaanse computerfabrikant Dell heeft zijn zinnen gezet op de term ‘cloud computing’, en wil de naam laten registreren als merk.

De Amerikaanse computerfabrikant Dell heeft zijn zinnen gezet op de term ‘cloud computing’, en wil de naam laten registreren als merk.

Op het eerste zicht lijkt Dell in zijn opzet te slagen, want de aanvraag bij de United States Patent and Trademark Office (USPTO) is een eerste ‘oppositieronde’ zonder kleerscheuren doorgekomen.

De opmerkelijke aanvraag van Dell werd gespot door de ‘Cloud Computing’-groep op Google Groups. De computerfabrikant omschrijft cloud computing in zijn dossier als ‘op maat vervaardigde computer hardware voor het gebruik in datacentra’.

Nu zijn er in het verleden nog gegadigden achter de term aangegaan. Zo kwam de eerste aanvraag van NetCentric Corporation in 1998. Toen werd er echter te veel bezwaar aangetekend, waardoor het bedrijf de oppositieronde niet overleefde. De aanvraag van Dell dateert van 23 maart 2007.

Het fenomeen ‘cloud computing’ is volop in ontwikkeling. Vorige week nog kondigden Intel, Yahoo en Hewlett-Packard aan de handen in elkaar te slaan op het gebied van cloud computing. De drie bedrijven gaan samen investeren in 6 datacentra.Overigens gaat ook IBM een nieuw datacenter bouwen dat cloudcomputingdiensten zal leveren aan bedrijven. Big Blue trekt daarvoor 360 miljoen dollar uit. Het nieuwe datacenter zou in 2009 in gebruik genomen worden.

Microsoft en Apple kwamen onlangs dan weer op de proppen met hun eigen ‘cloud computing’-diensten via het internet, ‘Live Mesh’ en ‘MobileMe’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content