Dell gaat Solaris aanbieden op PowerEdge

Dell gaat Solaris leveren op PowerEdge servers. Deze OEM-overeenkomst werd door Sun-ceo Jonathan Schwartz live aangekondigd tijdens de Oracle Open World-conferentie in San Francisco.

Dell gaat Solaris leveren op PowerEdge servers. Deze OEM-overeenkomst werd door Sun-ceo Jonathan Schwartz live aangekondigd tijdens de Oracle Open World-conferentie in San Francisco.

Dell en Sun Microsystems hebben een OEM-overeenkomst getekend voor het leveren van Solaris besturingssystemen op Dell ’s PowerEdge servers. Jonathan Schwartz, de CEO van Sun, kondigde de partnerovereenkomst live aan tijdens zijn keynote op de Oracle Open World-conferentie in San Francisco.

Schwarz: “Door te meten naar welke machines onze software wordt gedownload weten we dat de meeste Solarislicenties niet op hardware van Sun draaien. Dat heeft ons in het verleden al de argumenten gegeven om concurrenten zoals Intel, IBM en Microsoft de hand te reiken en partnerovereenkomsten met hen te sluiten. Maar er ontbrak nog één naam op de lijst.”

Vervolgens betrad Michael Dell het toneel. In reactie op Schwartz?s opmerking dat een derde van de Solarislicenties op Dell-machines draait, grapte hij: “Dat is toevallig zeg, want dat is exact ons aandeel op de servermarkt.”

Deze overeenkomst maakt een einde aan de marketingoorlogen die Dell en Sun in het verleden hebben uitgevochten. Schwartz: “Het stomste wat we kunnen doen is om tegen Dell-gebruikers te zeggen: Je hebt een fout gemaakt.”

Dell gaat behalve Solaris ook ondersteuning bieden voor dit besturingssysteem. Dell-cto Kevin Kettler: “Als je een bank bent en je hebt een grote Solarisapplicatie die op je die op PowerEdge-servers draait, wil je weten wie je kunt bellen. Met je vragen kan je nu ook bij Dell aankloppen.”

Sun bracht Solaris in 2005 onder een open source licentie uit. Sindsdien is het besturingssysteem volgens Schwartz zo’n twaalf miljoen maal gedownload.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content