Dell in biedoorlog rond Quest Software

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De verkoop van beheersoftwarebouwer Quest lijkt te evolueren naar een biedstrijd tussen Dell en een groep investeerders. Quest Software ontving en aanvaardde in maart een overnamebod van zo’n 2 miljard dollar van investeerders Insight Venture Partners. Het bedrijf laste toen wel een periode in waarin het op zoek mocht gaan naar een tegenbod. Dat kwam er, zo vernam Bloomberg, vorige week van Dell, dat verschillende keren als geïnteresseerde genoemd was. De overnamesom werd opgetrokken tot 25,5 dollar per aandeel of zo’n 2,21 miljard dollar. Waarop Insight Ventures een nieuw, licht verhoogd bod deed van 25,75 dollar per aandeel of in totaal ongeveer 2,24 miljard dollar.

De verkoop van beheersoftwarebouwer Quest lijkt te evolueren naar een biedstrijd tussen Dell en een groep investeerders.

Quest Software ontving en aanvaardde in maart een overnamebod van zo’n 2 miljard dollar van investeerders Insight Venture Partners. Het bedrijf laste toen wel een periode in waarin het op zoek mocht gaan naar een tegenbod.

Dat kwam er, zo vernam Bloomberg, vorige week van Dell, dat verschillende keren als geïnteresseerde genoemd was. De overnamesom werd opgetrokken tot 25,5 dollar per aandeel of zo’n 2,21 miljard dollar. Waarop Insight Ventures een nieuw, licht verhoogd bod deed van 25,75 dollar per aandeel of in totaal ongeveer 2,24 miljard dollar.

Het is nu afwachten of Dell een tegenbod zal doen. Het bedrijf heeft wel een oorlogskas – en het kan de technologie van Quest goed gebruiken om zijn portfolio aantrekkelijker te maken – maar het deelde vorige week wel een dividend uit. Dell stapte eerder al eens uit een biedstrijd, die met HP rond 3Par, omdat de prijs te hoog opliep.

Volgens Bloomberg verkiest Quest-ceo Vincent Smith in elk geval Dell als overnemer omdat hij dan aan boord kan blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content