Dell koopt Wyse Technology

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Met de overname van thin client en virtualisatie-expert Wyse breidt …

Met de overname van thin client en virtualisatie-expert Wyse breidt Dell eens te meer zijn al aanzienlijk hard- en softwareaanbod uit.

Dell heeft een overeenkomst getekend met Wyse Technology voor de overname van deze laatste. De transactie zou in het tweede kwartaal worden afgerond, voor een niet vrijgegeven bedrag (hoewel hier en daar een som van zo’n 1 miljard dollar wordt geopperd). Wyse Technology boekte in de voorbije 12 maanden een omzet van ongeveer 375 miljoen dollar. In het voorgaande boekjaar steeg de omzet met 45 procent, wat de groeiende populariteit van de producten van Wyse illustreert.

Opgericht in 1981 specialiseerde Wyse, een bedrijf in privébezit met hoofdkwartier in San Jose (Californië), zich in de bouw van ’thin clients’ – terminals die de functie van een pc konden waarnemen in combinatie met servergesteunde software. Wyse bouwde dit uit tot een gamma clients – zowel desktop als mobiel – die ook cloudtoepassingen ondersteunen. Wyse zou wereldwijd al meer dan 20 miljoen van dergelijke thin clients hebben geleverd. Tegelijk ontwikkelde het ook een familie van virtualisatiesoftware, bestemd voor de eigen toestellen en voor standaard pc’s (met het Wyse PC Extender VDI product).

Voor Dell is dit een nieuwe stap in de gestage uitbreiding van het productgamma, dat naast pc’s en servers een grote vlucht heeft genomen naar producten met grotere marges, waaronder software en diensten (onder meer in de gezondheidssector). Analisten hebben de overname al positief beoordeeld, en het aandeel van Dell steeg lichtjes. Dell heeft overigens sinds 2009 al een rist bedrijven overgenomen, gaande van dienstenleverancier Perot Systems tot kleinere bedrijven zoals onlangs SonicWall, bouwer van geïntegreerde securitysystemen, en Force10 Networks, een netwerkspecialist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content