Dell lanceert Chromebook voor het onderwijs

Met de Chromebook 11 in combinatie met een cloudplatform hoopt Dell de scholen voor zich te winnen.

Met de Chromebook 11 in combinatie met een cloudplatform hoopt Dell de scholen voor zich te winnen.

Zoals de naam doet vermoeden gaat het om een laptop met een glazen scherm van 11 inch, goed voor een resolutie van 1366 bij 768. Verder beschikt het toestel over Intel HD Graphics, een 720P webcam, twee usb-poorten (3.0) en een HDMI-aansluiting. De batterij kan tot tien uur meegaan zegt Dell.

Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een consumententoestel. Zo noemt Dell geen richtprijs, maar wil het bedrijf de Chromebook 11 wel aanbieden aan onderwijsinstellingen.

Chromebooks draaien op Chrome OS van Google en steunen dus op Google Apps, al dan niet on of offline. Eerder brachten HP en Samsung ook al een exemplaar uit. Het zijn varianten op netbooks, maar dan gericht op specifieke toepassingen, dus niet vergelijkbaar met een tablet (al dan niet met toestenbord) op Android. Wel combineert Dell het aanbod met zijn Dell Wyse PocketCloud app die vanaf januari beschikbaar is. Hiermee kunnen studenten en leerkrachten toegang krijgen tot presentaties en andere documenten doorheen verschillende toestellen.

Exacte specificaties zijn niet bekend. Mogelijk omdat het toestel in verschillende versies beschikbaar is. Zo spreekt de disclaimer over de batterijautonomie over een systeem met 4GB RAM, een ssd van 16 GB en een batterij van 50 WHr.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content