Dell-laptops bij Financiën

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Dell heeft het jaarlijkse laptopcontract gewonnen bij de FOD Financiën. Het contract heeft een waarde van 874.000 euro. Voor die som levert Dell maximum 1000 laptops. Het hardwarebedrijf moet ook voorzien in een garantie en het onderhoud ter plaatse van de apparatuur voor de komende vijf jaar. Dell haalde het in de aanbesteding van 4 andere partijen. Het bedrijf doorbreekt zo ook de jarenlange relatie die Econocom op pc-vlak had met de FOD Financiën. Een jaar geleden won Econocom zo nog hetzelfde laptopcontract, toen nog goed voor 1,7 miljoen euro. Recentelijk tekende de FOD Personeel en Organisatie ook een grootschalig pc-contract – met Systemat en Priminfo – voor de levering van respectievelijk laptops en desktops.

Dell heeft het jaarlijkse laptopcontract gewonnen bij de FOD Financiën. Het contract heeft een waarde van 874.000 euro. Voor die som levert Dell maximum 1000 laptops.

Het hardwarebedrijf moet ook voorzien in een garantie en het onderhoud ter plaatse van de apparatuur voor de komende vijf jaar. Dell haalde het in de aanbesteding van 4 andere partijen.

Het bedrijf doorbreekt zo ook de jarenlange relatie die Econocom op pc-vlak had met de FOD Financiën. Een jaar geleden won Econocom zo nog hetzelfde laptopcontract, toen nog goed voor 1,7 miljoen euro.

Recentelijk tekende de FOD Personeel en Organisatie ook een grootschalig pc-contract – met Systemat en Priminfo – voor de levering van respectievelijk laptops en desktops.

Daar ging het om het tweejaarlijkse raamcontract dat onder meer de federale administraties, het parlement, het Rekenhof, het Grondwettelijk Hof, de Raad van State en de politiediensten kunnen gebruiken om pc’s mee te bestellen.

De omvangrijke FOD Financiën voert echter van oudsher al zijn eigen it-beleid en dus ook eigen it-aanbestedingstrajecten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content