Dell lijdt onder zwakke pc-markt

Hoewel Dell sterke verkoopsresultaten kan voorleggen, behaalt het geen spetterende resultaten.

Dell’s kwartaalomzet komt op 14,07 miljard dollar, wat twee procent beter is dan in dezelfde periode vorig jaar, maar minder dan wat analisten hadden verwacht. De non-GAAP winsten zakten met 51% wat het bedrijf wijt aan slechte resultaten bij end user computing.

Die zwakke pc-markt blijft Dell plagen, zo zag het bedrijf de verkoop met 9 procent dalen en zakte de operationele marge met 65 procent. Chief accounting officer Tom Sweet zei tijdens de toelichting van de resultaten dat er zware concurrentie in dit segment zit. Daarom wil het bedrijf een miljard operationele kosten wegwerken tegen 2015.

Gevraagd naar de toekomst van de pc-markt zei cfo Brian Gladden dat er verschillende redenen zijn. Een daarvan is dat Windows 8 niet de katalysator is geweest die het bedrijf had gehoopt. Ook in de volgende kwartalen blijft de markt zwak.

Al zijn er ook positieve noten aan het verhaal. Zo steeg de omzet uit Enterprise met ongeveer tien procent naar 3,1 miljard. Services deden het twee procent beter. Op softwarevlak haalde het een omzet van 295 miljoen dollar, maar was er wel een operationeel verlies.

Het bedrijf uit Texas zag zijn kosten stijgen. Een van de redenen daarvan is dat Dell 33 procent meer uitgeeft aan onderzoek & ontwikkeling.

Aan toekomstverwachtingen doet het bedrijf niet meer mee. Dell is momenteel nog een beursgenoteerd bedrijf, maar er zijn plannen om het bedrijf van de beurs te halen waardoor het zulke verwachtingen niet langer hoeft te geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content