Dell neemt 3Par over

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Hardwarereus Dell betaalt 1,15 miljard dollar voor de opslagspecialist.

Hardwarereus Dell betaalt 1,15 miljard dollar voor de opslagspecialist.

Het Californische 3Par, dat actief is sinds 1999, levert technologie voor opslagvirtualisatie. Organisaties kunnen zo hun data beter beheren, tegen een lagere kost. Het bedrijf verkoopt zowel opslagservers als software.

Dell versterkt met de overname z’n opslagportfolio gevoelig. Het had al de technologie EqualLogic en Powervault in huis en het werkte al uitgebreid samen met EMC. 3Par is wel een rechtstreekse concurrent van EMC, dus kijken analisten vol spanning naar wat er in die relatie staat te gebeuren.

3Par, dat 655 mensen wereldwijd heeft, haalde in het voorbije boekjaar een omzet van 168 miljoen dollar, maar het leed wel 3,2 miljoen dollar verlies. In België verdeelt Databasement de technologie van 3Par. Onder meer Bayer is hier een van de klanten.

Analisten zijn het erover eens dat Dell zich zo weer wat beter heeft gewapend in de strijd met HP en IBM. Bovendien probeert het bedrijf het etiket van pure pc-bouwer langzaam maar zeker af te werpen om een totaal pakket ict-oplossingen te kunnen aanbieden.

Intussen is ook al de speculatiemolen op gang gekomen over welk bedrijf het volgende overnamedoelwit wordt. De aandelen van onder meer Compellent, Isilon, Commvault en Netezza stegen. De overnemers van dienst zouden dan de typische namen zijn: EMC, Netapp, IBM, HP, Oracle en wederom Dell.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content