“Dell phone nog niet voor dit jaar”

Michael Dell gaf vanmorgen in Brussel aan dat de komst van de Dell phone nog niet voor dit jaar zal zijn.

Michael Dell gaf vanmorgen in Brussel aan dat de komst van de Dell phone nog niet voor dit jaar zal zijn.

“Het is niet voor dit jaar. Onze toestellen worden steeds kleiner. En de consumermarkt wordt steeds belangrijker voor ons met een kwartaalgroei van 40 tot 50 procent in aantal units”, vertelde Michael Dell, “maar we hebben nog een lange weg af te leggen.” Hij ontkende noch bevestigde dat de Dell phone voor volgend jaar zal zijn.

Michael Dell bevestigde wel de plannen om meer met een digitale muziek te gaan doen. “We hebben al heel wat overeenkomsten met de muziekindustrie en willen onze toestellen personaliseren.” Daarmee richt Dell zich ook steeds meer naar de consumermarkt.

Michael Dell had in Brussel een ontmoeting met de Europese Commissie rond ‘Green IT’. Niet onbelangrijk want Dell haalde eind vorig jaar een bestelling van ongeveer 65,3 miljoen euro binnen bij de Europese instellingen. Het gaat om ruim 74.000 desktops en bijna 45.000 lcd-schermen, verspreid over vier jaar. In het tweede kwartaal ging de verkoop van Dell in Europa met liefst 21 procent omhoog.

Michael Dell ontkende het bericht uit de Wall Street Journal alsof Dell een aantal fabrieken zou sluiten. Over de impact van de financiële crisis wou hij weinig kwijt. “Er is duidelijk een impact, maar ik heb er geen idee van hoe groot die zal kunnen zijn. 9 procent van onze business komt uit de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) en dat groeit 40 tot 50 procent per jaar. We blijven sneller groeien dan de markt.”

Over de overname van EDS door HP maakte hij zich weinig zorgen. “EDS is wel een grote klant van Dell, maar uiteindelijk staat het slechts voor 5 procent van de it-servicesmarkt. Andere spelers zoals CapGemini, Accenture en CSC willen nu duidelijker meer met ons werken. Wij gaan zeker niet voor grote overnames, maar mogelijk wel voor een aantal kleinere.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content